ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Σωματείο ΕΑΣ Αγίου Δομετίου

 

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Συνασπισμός – ΕΑΣ – Αγίου Δομετίου ιδρύθηκε το 1948. Πρόεδρος του Σωματείου τώρα ο κύριος Ανδρέας Βασιλείου. Στη μεγάλη του διαδρομή ο ΕΑΣ λειτουργοί Ομάδα Ποδοσφαίρου που ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές καθώς και Ακαδημία Ποδοσφαίρου με παιδιά και άφησε το στίγμα του με πολιτισμικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις , εμφανίσεις της χορωδίας και του χορευτικού του συγκροτήματος με Ποντιακούς, Ελληνικούς και Κυπριακούς χορούς.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

Το Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ιδρύθηκε πρόσφατα το 2007 από ομάδα αδελφών ελλήνων του Πόντου σε συνεργασία με ομάδα Δημοτών μας. Το Σωματείο είναι μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πάλης Κ.Ο.Π.Α. Αναδεικνύεται από την ημέρα της ένταξης του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Πολυνίκης – Παγκυπριονίκης Σύλλογος σε όλα τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας και έχει βραβευθεί κατ επανάληψη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Λειτουργεί επίσης ομάδα Πολεμικής Τέχνης και ομάδα Ποντιακών χορών. Στον Κοινωνικό Τομέα συμμετέχει σε όλες τις τοπικές Πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες του Δήμου μας.

Πρόεδρος ο κύριος Σπάρτακος Κοτανίδης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Το Σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ Αγίου Παύλου ιδρύθηκε το 1957. Σκοπός του σωματείου είναι η πολιτιστική, κοινωνική και αθλητική προσφορά στους δημότες Αγίου Δομετίου. Το Σωματείο διαθέτει ακαδημία ποδηλασίας, ακαδημία τοξοβολίας με αρκετές διακρίσεις και παιδικό χορευτικό συγκρότημα. Περισσότερα από 100  παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό στο σωματείο.

Πρόεδρος του Σωματείου ο κύριος Στέφανος Γεωργίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ρήγας Φεραίος» ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΗΣ

Το  Σεπτέμβριο του 2013 επαναδραστηριοποιήτε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρήγας Φεραίος  Αγίου Δομετίου ο οποίος κατά τη διάρκεια του 1980 επέδειξε μια έντονη δραστηριότητα στα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα στο Δήμο Αγίου Δομετίου, κυκλοφορώντας μάλιστα και δική του τοπική εφημερίδα.

Στεγάζεται σε δικό του οίκημα στη λεω. Δημοκρατίας τα εγκαίνια  τέλεσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ΕΔΕΚ κύριος Γιαννάκης Ομήρου στις 24 Οκτωβρίου 2013. Πρόεδρος  ο κύριος Μιχάλης Κουταλιανός.

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Ενεγράφη  δυνάμει του περί Σωματείου και Ιδρυμάτων Νόμου του 1972 την 1η  Νοεμβρίου 2013 με έδρα τον Άγιο Δομέτιο. Φιλοξενείτε στο Σωματείο ΕΑΣ ως Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο. Λειτουργεί ομάδα ping pong και Ποντιακό χορευτικό συγκρότημα και λαμβάνει μέρος σε πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις του Δήμου.

Πρόεδρος του ο κύριος Τζειρανίδης Γεόκλιτος.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Το Σωματείο «Μάρκος Δράκος» Αγίου Δομετίου ιδρύθηκε το 1987 προς τιμήν του ήρωα του Απελευθερωτικού μας Αγώνα 1955-1959 Μάρκου Δράκου. Μεριμνά για την εθνική, κοινωνική, ανθρωπιστική, πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη του προαστίου Αγίου Δομετίου. Το Σωματείο λειτουργεί ομάδες μπόουλινγκ Αντρών και Γυναικών που υπάγονται στον επαρχιακό Σύνδεσμο Μπόουλινγκ Λευκωσίας. Συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αγίου Δομετίου.

Πρόεδρος του Σωματείου ο κύριος Νίκος Παλλάς.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτεμις ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την οργάνωση των κυνηγών, την κατάρτιση και την προαγωγή προς απόκτηση κυνηγετικής συνείδησης, την ορθολογιστική εξάσκηση του κυνηγιού και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των γεωργικών καλλιεργειών.

Λειτουργεί Ομάδα Σκοποβολής και συμμετέχει σε σκοπευτικούς αγώνες.

Πρόεδρος ο κύριος Ανδρέας Ματθαίου.