ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ 2016 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

4

 

Μια μυσταγωγική βραδιά απόλαυσε το φιλότεχνο κοινό που παρακολούθησε τη δεύτερη ποιητική βραδιά με πανσέληνο που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Δομετίου σε συνεργασία με το περιοδικό Λογοτεχνίας και Κριτικής ΑΚΤΗ, στον περίβολο της εκκλησίας Αγίου Παύλου, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία.
Τρεις σημαντικοί ποιητές, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Ανδρέας Σισμάνης και Δημήτρης Κοσμόπουλος διάβασαν ποιήματα τους και ποιήματα του αείμνηστου ποιητή Κώστα Μόντη, που ήταν αφιερωμένο το ποιητικό ένθετο της βραδιάς, με το συντονισμό του φιλόλογου Γιώργου Μύαρη, ο οποίος στην έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού, σε σύντομα βιογραφικά των ποιητών, επισημαίνοντας αντιπροσωπευτικά σημαντικά έργα τους. Οι ποιητές χειροκροτήθηκαν ένθερμα από τους εκατοντάδες προσκεκλημένους, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, απολαμβάνοντας μια βραδιά με ποίηση και μουσική, σ ένα περιβάλλον που ενέπνεε στοχασμό, πνευματική και ψυχική ανάταση.
Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με τα τραγούδια από τη Χορωδία του Δήμου Αγίου Δομετίου υπό τη διεύθυνση του Ιάκου Δημητρίου και με τη συνοδεία στο πιάνο της Έλενας Ανδρέου, παρουσιάζοντας μελοποιημένα τραγούδια του μεγάλου ποιητή Κώστα Μόντη και από το Φωνητικό σύνολο με τις Σοπράνο Σοφία Μήτσια, Χρίστια Μιχαήλ και Μύρια Ιωάννου, με τη συνοδεία στο πιάνο της Έφης Θεοκλέους, που παρουσίασαν τραγούδια μεγάλων στιχουργών και συνθετών για το φεγγάρι, αποσπώντας επίσης το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πολιτιστική και Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Μαργαρίτα Βρακά- Ελευθεριάδου η οποία αναφέρθηκε στο θεσμό των ποιητικών βραδιών με πανσέληνο που υιοθέτησε ο Δήμος με την πρωτοβουλία και συνεργασία του περιοδικού Λογοτεχνίας και Κριτικής ΑΚΤΗ και στη συνέχεια χαιρέτησε ο Διευθυντής του περιοδικού λογοτεχνίας και κριτικής ΑΚΤΗ, Δρ Νίκος Ορφανίδης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συνέχιση του θεσμού των ποιητικών βραδιών με πανσέληνο στο Δήμο Αγίου Δομετίου, αφιερώνοντας την ποιητική βραδιά στη μνήμη του Κύπριου εκπαιδευτικού, κριτικού, ποιητή και βιβλιογράφου Σάββα Παύλου.
Ο Δήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ιδιαίτερα τους ποιητές για την παρουσία τους, ευχαριστώντας επίσης το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ως χορηγό επικοινωνίας για τη στήριξη και την προβολή της εκδήλωσης. Είπε χαρακτηριστικά «Απόψε έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε σε μια γαλήνια φθινοπωρινή βραδιά με πανσέληνο, τρεις σημαντικούς ποιητές, τους Κύπριους Κυριάκο Χαραλαμπίδη και Ανδρέα Σισμάνη και τον Δημήτρη Κοσμόπουλο, ο οποίος ήρθε από την Ελλάδα ειδικά για την αποψινή βραδιά, συμπληρώνοντας ότι θα ακουστούν και ποιήματα του μεγάλου ποιητή και δημότη Κώστα Μόντη, αποτελώντας το ποιητικό ένθετο της βραδιάς.»

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Ορφανίδη για την πρωτοβουλία του να προτείνει στο Δήμο τη διοργάνωση των ποιητικών βραδιών με πανσέληνο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Παύλου για την αγαστή συνεργασία στη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης και το Συντονιστή της ποιητικής βραδιάς κύριο Γιώργο Μύαρη για τη συνεργασία του στην υλοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και του μουσικού προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τίμησε τους τρεις ποιητές, σε ένδειξη εκτίμησης για το πνευματικό τους έργο, Οι οποίοι ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Αγίου Δομετίου για την τιμή να προσκληθούν στην ποιητική βραδιά με σκοπό να παρουσιάσουν το έργο τους αλλά και για την ξεχωριστή βράβευση τους.
Η ποιητική βραδιά έκλεισε με τα πιο θερμά σχόλια και με το ολόγιομο φεγγάρι να δεσπόζει στον περίβολο της παλαιάς εκκλησίας Αγίου Παύλου, μετά από τα υπέροχα ποιήματα και τραγούδια που ακούστηκαν αυτή τη μυσταγωγική βραδιά, υπό το φως της πανσελήνου.