ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Συνεχίζονται τα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών στο Δήμο Αγίου Δομετίου, που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, κάθε Κυριακή από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 2:00π.μ. Το πρόγραμμα «I Learn Greek» διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου “Greek Language Courses for Third Country Nationals” συγχρηματοδοτείται από τα Ταμεία Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης  και την Κυπριακή Δημοκρατία. Το έργο υλοποιείται από το KES College σε συνεργασία με το CARDET, INNOVADE, Δήμος Αγίου Αθανασίου, Δερύνειας και συμμετέχουν οι Δήμοι Αγίου Δομετίου και Πάφου.

Η εκπαιδεύτρια των ελληνικών, κα. Μαρία Κασάπη μέσα από τις παρουσιάσεις της, εκπαιδευτικά παιχνίδια, διάλογο στην τάξη, τα διδακτικά βιβλία και επιπρόσθετα φύλλα εργασίας καθοδηγεί και ενθαρρύνει τους ΥΤΧ προς την επίτευξη του βασικού στόχου του έργου που είναι η βελτίωση και η ενίσχυση της Ένταξης των ΥΤΧ στην Κυπριακή Κοινωνία και Οικονομία. Οι ΥΤΧ  παρακολουθούν τα μαθήματα και δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι με τη μέχρι στιγμής πρόοδο τους.

Τα μαθήματα διεξάγονται σ ένα χώρο όπου οι ΥΤΧ  έχουν ζεστή φιλοξενία με παραδοσιακά κεράσματα  και ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τις υπηρεσίας, τα προγράμματα, τις εκδηλώσεις και γενικά για τα οργανωμένα σύνολα  και  τις δομές του Δήμου.