ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2018

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη Πασχαλινή Αιμοδοσία της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας του Δήμου Αγίου Δομετίου, τη Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κώστας Μόντης» του Δημοτικού Μεγάρου, σε συνεργασία με το 254ο Σύστημα Προσκόπων Αγίου Παύλου. Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη  των Βαθμοφόρων Προσκόπων Στάθη Αργυρού, Παναγιώτας Μιχαήλ και Έλλης Κιλέ του 254ου Συστήματος Προσκόπων Αγίου Παύλου. Η προσέλευση των αιμοδοτών  ήταν αρκετά ικανοποιητική  και οι αιμοδότες ανήλθαν στους 44,  ηλικίας 17 – 65 ετών μεταξύ των οποίων ήταν αρκετοί από τις οικογένειες και φίλοι των αείμνηστων προσκόπων, νεαρής ηλικίας.

Χορηγοί της Πασχαλινής αιμοδοσίας ήταν οι  Εκκλησίες  Αγίου Γεωργίου και Αγίου Παύλου, οι Φιλόπτωχοι Αδελφότητες Αγίου Δομετίου και Αγίου Παύλου και οι Χριστιανικοί Σύνδεσμοι  Αγίου  Δομετίου  και Αγίου Παύλου.

Η ποδηλάτρια Μαρίνα Θεοδώρου, μαζί με άλλους ποδηλάτες της ομάδας της, στη συμβολική διαδρομή ποδηλασίας, έδωσαν το μήνυμα ότι οι νέοι νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους, ποδηλατώντας με το σλόγκαν «ποδηλατώ και αιμοδοτώ», τερματίζοντας  στο Δημοτικό Μέγαρο, όπου τους υποδέχτηκαν  ο Δήμαρχος και τα  μέλη της  Τοπικής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε σύντομο τελετουργικό, την έναρξη του οποίου έκανε  η Πολιτιστική και Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου, κυρία Μαργαρίτα Βρακά- Ελευθεριάδου, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας  τους προσκεκλημένους  και τους αιμοδότες για την παρουσία τους και συμμετοχή τους στην Πασχαλινή αιμοδοσία,  παρουσιάζοντας στη συνέχεια  το πρόγραμμα.

Ο  Δήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου ευχαρίστησε θερμά  και συγχάρηκε την Αρχηγό κυρία Γιώτα Αντωνιάδου και τα μέλη του 254ου Συστήματος Προσκόπων Αγίου Παύλου, για την  καλή συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολλές δραστηριότητες του Δήμου και αναφέρθηκε στα πρόσωπα που ήταν αφιερωμένη η αιμοδοσία, ευχαριστώντας τις οικογένειες τους, για την παρουσία τους. Ευχαρίστησε επίσης τους αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους, συγχάρηκε και ευχαρίστησε επίσης τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κύριο Γιάννη Γιαννάκη για την παρουσία του, τον Διευθυντή  κύριο Σωκράτη Μενελάου και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό  του Κέντρου Αίματος Κέντρο Αίματος για τη συνεργασία στη διεξαγωγή της αιμοδοσίας καθώς και  την ποδηλάτρια Μαρίνα Θεοδώρου για την ευγενική της ενέργεια, τους χορηγούς, τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας του Δήμου καθώς επίσης και το προσωπικό της Πολιτιστικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας, για τη σημαντική συμβολή τους στις εργασίες της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας αλλά και στη διοργάνωση της Πασχαλινής Αιμοδοσίας.

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Αιμοδοσίας του Δήμου κυρία Κούλα Παπαμιχαήλ στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, επισημαίνοντας την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, λέγοντας  μεταξύ άλλων  «Η προσφορά αίματος είναι χρέος όλων. Δικό μας χρέος είναι να ευαισθητοποιήσουμε για την ανάγκη και την αξία αυτής της προσφοράς. Να δώσουμε λίγο αίμα για να γεμίσει η ψυχή μας με τη χαρά και την ευτυχία μιας ζωντανής και γεμάτης νόημα παρουσίας μας στον κόσμο, να χαρίζουμε ζωή σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη αίματος. Να αισθανθούμε τη χαρά προσφέροντας αίμα στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Να βοηθήσουμε στο να γίνουν όσοι μπορούν εθελοντές αιμοδότες. Να νιώσουμε ίδιοι και ίσοι με τους εθελοντές αιμοδότες», κλείνοντας με την φράση, “όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου”.

Η Υπαρχηγός ομάδας κυρία Στέλλα Ανδρέου στο χαιρετισμό της εκ μέρους  του 254ου Συστήματος Προσκόπων, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Επιτροπή Αιμοδοσίας για την πολύτιμη συνεργασία για την Πασχαλινή αιμοδοσία που είναι αφιερωμένη σε αγαπημένα τους πρόσωπα από το Προκόπιο, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο διατηρείται άσβεστη η μνήμη τους. Διαβεβαίωσε ότι  το Σύστημα  θα είναι πάντα παρόν  στο  θεάρεστο αυτό έργο που επιτελείται με τις αιμοδοσίες του Δήμου.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού κύριος Γιάννης Γιαννάκη συγχάρηκε το Δήμαρχο,  τους διοργανωτές της πασχαλινής αιμοδοσίας, επισημαίνοντας την αξία της προσφοράς αίματος για τη ζωή των συνανθρώπων μας, κάτι το οποίο στην Κύπρο βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα. Συγχάρηκε επίσης την ποδηλάτισσα Μαρίνα Θεοδώρου, για την αλτρουιστική της  πράξη τόσον για την αιμοδοσία όσο και για την εκστρατεία «Ποδηλατώ για ένα Ευρώ» για τα παιδιά με αυτισμό.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε εκ μέρους της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας,  στην ποδηλάτισσα Μαρίνα Θεοδώρου εισφορά ποσού 150 ευρώ, για το Σύνδεσμο για παιδιά με αυτισμό Κύπρου, ως ένδειξη εκτίμησης  για την ευγενική της ενέργεια, να ενισχύσει την αιμοδοσία του Δήμου αλλά και τις ανάγκες του αναφερόμενου Συνδέσμου.  Οι Χορηγοί παρέδωσαν επίσης  στο Δήμαρχο τις εισφορές για την Πασχαλινή Αιμοδοσία.

Στους αιμοδότες προσφέρθηκαν  χειροποίητα δωράκια  από τους προσκόπους του 254ου Συστήματος Αγίου Παύλου.