ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2018

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Κώστας Μόντης» στο Δημοτικό Μέγαρο, η Χριστουγεννιάτικη Αιμοδοσία της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας του Δήμου Αγίου Δομετίου.

Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Γεωργιάδη που έχασε τη ζωή του σε νεαρή ηλικία σε τροχαίο ατύχημα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ταχύτητα σκοτώνει και ότι οι άνθρωποι είναι καλό να δίνουν αίμα στους πάσχοντες και όχι στην άσφαλτο.

Χορηγοί της Χριστουγεννιάτικης Αιμοδοσίας ήταν το Σωματείο ΕΝΑΔ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρήγας Φεραίος Αγίου Δομετίου-‘Εγκωμης. Ο Δήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, επισημαίνοντας την πολύτιμη κοινωνική προσφορά των αιμοδοτών αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία και την αλληλεγγύη προς τους πάσχοντες συνανθρώπους τους. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της Χριστουγεννιάτικης αιμοδοσίας, τα τοπικά Σωματεία, ΕΝΑΔ και Πολιτιστικό Σύλλογο «Ρήγα Φεραίο» που με την παρουσία των μελών και φίλων τους, συνέβαλαν στην επιτυχία της αιμοδοσίας. Συγχάρηκε και ευχαρίστησε επίσης τον Όμιλο Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την πρωτοβουλία τους, να στηρίξουν έμπρακτα τη Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία, δίνοντας αίμα αρκετοί φοιτητές κοινωνικής εργασίας. Εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στο ιατρικό , παραϊατρικό προσωπικό και τους εθελοντές του Κέντρου Αίματος, την Αντιδήμαρχο κυρία Κούλλα Παπαμιχαήλ και τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας, την Πολιτιστική και κοινωνική Λειτουργό του Δήμου κ. Μαργαρίτα Βρακά-Ελευθεριάδου και ιδιαίτερα τους αιμοδότες για το πιο αγνό και ανεκτίμητο δώρο ζωής που προσφέρουν σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Κλείνοντας το χαιρετισμό του,  ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και μια νέα χρονιά με υγεία, χαρά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους, δίνοντας το μήνυμα στους παρευρισκόμενους να γίνουν όσοι μπορούν «δυνατοί κρίκοι στην αλυσίδα της ζωής».

Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος/Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας, κυρία Παπαμιχαήλ, στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στα οφέλη της αιμοδοσίας τόσο για τους πάσχοντες, όσο και για τους αιμοδότες, που επιτυγχάνεται μέσω της εθελοντικής προσφοράς αίματος, ευχαριστώντας όλους όσους συμβάλλουν στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων που επιχορήγησαν την εκδήλωση αιμοδοσίας, κύριος Ανδρέας Αριστοδήμου, μέλος της ΕΝΑΔ, και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Μιχάλης Κουταλιανός του Ρήγα Φεραίου, παρέδωσαν στον Δήμαρχο και στην Αντιδήμαρχο τις εισφορές για κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης. Ο κ. Κουταλιανός στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι είναι τιμή που εκπροσωπεί το Σωματείο Ρήγα Φεραίο που είναι χορηγός της ετήσιας χριστουγεννιάτικης αιμοδοσίας του Δήμου, ευχαριστώντας τους αιμοδότες που με την ανιδιοτελή προσφορά του, βοηθούν ανθρώπους που έχουν διάφορα προβλήματα υγείας, δίνοντας τους ζωή.

Η Τοπική Επιτροπή Αιμοδοσίας και η οικογένεια του αείμνηστου Δημήτρη Γεωργιάδη δεξιώθηκαν τους αιμοδότες και τους συνεργάτες/συντελεστές της αιμοδοσίας και τους πρόσφεραν συμβολικά αναμνηστικά δωράκια σε ένδειξη εκτίμησης για την πολύτιμη προσφορά τους.