ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ

 

 

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου τίμησε την επέτειο των 25 χρόνων Αδελφοποίησης με τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης, σε ειδική εκδήλωση, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων ‘Κώστας Μόντης» στο Δημοτικό Μέγαρο.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου καθώς και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Κρήτης, κ. Αντώνης Ζερβός. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Πρώην Δήμαρχος Αγίου Δομετίου, Δρ. Ανδρέας Κλεάνθους και ο Πρώην Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Κρήτης, κ. Γεώργιος Μενεγάκης, οι οποίοι υπέγραψαν το σύμφωνο Αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Ακολούθησε ανακήρυξη Επίτιμων Δημοτών Αγίου Δομετίου, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Γεωργίου Μενεγάκη και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Ευστράτιου Κουρουπάκη.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συμμετείχαν μαθητές από το Ωδείο Musica Mundana που χάρισαν όμορφες μελωδίες μέσα από το πιάνο αλλά και μαθητές σύγχρονου τραγουδιού από το Εθνικό Ωδείο Κύπρου, που μέσα από ένα ποτ πουρί τραγουδιών του Διονύση Σαββόπουλου, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από τον Λαογραφικό Όμιλο Ακρίτες Γερίου, αλλά και με Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό – Αναπτυξιακό Σύλλογο Κριτσάς «ΛΑΤΩ», με τη μουσική συνοδεία του Σχήματος «Μινωίτες».

Την εκδήλωση παρουσίασε η Κοινωνική και Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Αγίου Δομετίου, κυρία Μαργαρίτα Βρακά – Ελευθεριάδου.

Τον χώρο της αίθουσας Εκδηλώσεων «Κώστας Μόντης» του Δημοτικού Μεγάρου, κόσμησε Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Αναπολώντας το Παρελθόν, Περιδιαβαίνοντας στο Παρόν και Ατενίζοντας το Μέλλον του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης» η οποία θα εκτίθεται στον χώρο μέχρι και τις 30 Απριλίου 2018.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, Πρώην και Νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, εκπρόσωποι των οργανωμένων συνόλων του Δήμου αλλά και πολλοί Δημότες. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσημη αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο Δήμο Κορυδαλλού με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Θεόδωρο Μερεντίτη καθώς και η Δημοτική θεατρική ομάδα Κορυδαλλού.

Ακολούθησε δεξίωση με την ευγενή χορηγία της υπεραγοράς ΖΙΤΤΗΣ Αγίου Δομετίου – MAS, της εταιρείας ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΖΟΡΠΑΣ – ο ΑΘΗΕΝΙΤΗΣ ξηροί καρποί και του Γλυκοπωλείου παραδοσιακών γλυκών ΜΕΛΙΡΥΤΟ.