ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Βασιλέως Παύλου 15,

2360 Άγιος Δομέτιος

ΤΗΛ.: 22392024

ΦΑΞ:22778956

ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.45π.μ.-3.15μ.μ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ:

ΜΑΡΙΑ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ:

-Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί με σύστημα δανεισμού και με αναγνωστήριο.

-Η εγγραφή είναι δωρεάν.

-Απαραίτητο στοιχείο η ταυτότητα.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ:

Εσύ Φίλε Δημότη,

Μπορείς να περάσεις την ώρα σου στο ευχάριστο περιβάλλον της Βιβλιοθήκης η οποία έχει εμπλουτισθεί και εμπλουτίζεται συνεχώς.  Εκδόσεις που αναφέρονται σε ειδικά θέματα όπως για το κυνήγι, το ψάρεμα, μηχανές-κατασκευές, κλασσικά αριστουργήματα, υπέροχα ιταλικά παραμύθια σε ελληνική μετάφραση, εικονογραφημένες ιστορίες για τους μικρούς μας φίλους, οικολογία, θρησκεία, ψυχολογία, φιλοσοφία, τέχνη και αθλητισμό, παγκόσμια ιστορία θεάτρου και ποιητική ανθολογία, ρομαντική βιβλιοθήκη.

Η παρότρυνση δεν λείπει βέβαια προς τους καινούριους συγγραφείς και ποιητές όπου οι πνευματικές δημιουργίες τους φιλοξενούνται στη βιβλιοθήκη μας, καθώς και όλες οι τελευταίες εκδόσεις λογοτεχνίας από γνωστούς και όχι μόνο συγγραφείς.  Θέματα που αφορούν την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας είναι στη διάθεση σας.

Για ενημέρωση θεμάτων υγείας θα βρείτε περιοδικά, πληροφοριακό και ψηφιακό υλικό.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η Κοινοτική Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας το 1983 και στεγάστηκε σε αίθουσα του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου μέχρι το 1989.  Αργότερα μεταφέρθηκε σε οίκημα παρά την εκκλησία Αγίου Γεωργίου μέχρι το 1992.

Το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας αποφάσισε να παραχωρήσει την Κοινοτική Βιβλιοθήκη στο Δήμο Αγίου Δομετίου με 2.500 τόμους τον Ιανουάριο του 1993.

Η Λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης άρχισε τον Ιούνιο του 1993 σε ειδική αίθουσα στο Δημοτικό Μέγαρο.