ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 2018

 

 

Μια μουσική πανδαισία ήταν η Πασχαλινή συναυλία που διοργάνωσε η χορωδία του Δήμου Αγίου Δομετίου σε συνεργασία με το Μουσικό Λύκειο Λάρνακας  για τρίτη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Κώστας Μόντης» στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Δομετίου.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της συζύγου του Δημάρχου Αγίου Δομετίου, κυρίας Χριστιάνας Πέτρου, η οποία στηρίζει κάθε χρόνο την πρωτοβουλία αυτή της Χορωδίας που γίνεται  για φιλανθρωπικό σκοπό. Στο χαιρετισμό της η κυρία Χριστιάνα Πέτρου, συγχάρηκε τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους κάθε καλό,  εκφράζοντάς την χαρά της, να συμβάλλει σ’ αυτό το  καλό σκοπό, μέσα από την τέχνη της μουσικής, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είναι με μεγάλη χαρά, που  αποδέχτηκα και φέτος  την πρόσκληση  να θέσω την αποψινή   εκδήλωση υπό την αιγίδα μου, γιατί με συγκινεί ο ιερός σκοπός της διοργάνωσης, ιδιαίτερα σε αναστάσιμη  περίοδο   που μας διδάσκει  την αγάπη και την αλληλεγγύη» και συνέχισε κλείνοντας  «Μέσα από τη μαγεία της μουσικής, προσφέρουμε στην κοινωνία που μας έχει ανάγκη και εκφράζουμε με τον πιο ευγενικό τρόπο την αγάπη προς  τους συνανθρώπους μας. Πολιτισμός και κοινωνική προφορά συμπορεύονται για τον άνθρωπο!».

Το Πασχαλινό Χορωδιακό Φεστιβάλ, καλωσόρισε η Πολιτιστική και Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Αγίου Δομετίου, κυρία Μαργαρίτα Βρακά – Ελευθεριάδου, η οποία παρουσίασε στη συνέχεια  τους συμμετέχοντες φορείς  και το πρόγραμμα της συναυλίας.

Η παρουσίαση του Ψαλτικού χορού υπό τη διεύθυνση  της κυρίας Ιωάννας Γκερμπεσιώτη, της ορχήστρας ακορντεόν υπό τη διεύθυνση του Ντάνιελ Σαμποτίνοβ, της Χορωδίας  υπό τη διεύθυνση του Ιάκου Δημητρίου και του σχήματος παραδοσιακής μουσικής υπό τη διεύθυνση του Χριστόδωρου Μνάσωνος, καθώς επίσης και της Χορωδίας «Λέανδρος Σίταρος» της Πνευματικής Στέγης Λευκωσίας, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Μάρως  Σκορδή και της Χορωδίας του Δήμου Αγίου Δομετίου υπό τη διεύθυνση του Ιάκου Δημητρίου, ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με τους πασχαλινούς  ύμνους, τα κλασσικά, σύγχρονα και παραδοσιακά τραγούδια που παρουσίασαν τόσον οι χορωδίες όσον και οι ορχήστρες. Οι εκατοντάδες φιλόμουσοι που κατέκλυσαν το Δημοτικό Μέγαρο έδωσαν το πιο θερμό χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου  και η Αντιδήμαρχος κυρία Κούλλα Παπαμιχαήλ επέδωσαν  τιμητικές πλακέτες στη Χορωδία Λέανδρος Σίταρος  και στο Μουσικό Λύκειο Λάρνακας για την πολύτιμη  συνεργασία τους και συμμετοχή  στο φεστιβάλ. Η Επιθεωρήτρια Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης κυρία  Γεωργία Νεοφύτου Κυριακίδου, συγχάρηκε επίσης τους συντελεστές για την υπέροχη παρουσία τους.

Ο Μαέστρος της χορωδίας του Δήμου Αγίου Δομετίου, Δρ. Ιάκος Δημητρίου, στο τέλος της συναυλίας, συγχάρηκε  και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, κάνοντας μια σύντομη αναφορά για το σκεπτικό της συναυλίας που μαζί με την Πολιτιστική Επιτροπή, την Πρόεδρο κυρία Χάρις Θρασυβούλου και τα μέλη της, καθώς και την Πολιτιστική και Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, έχοντας τη στήριξη του Δημάρχου Δρα Κώστα Πέτρου και του Δημοτικού Συμβουλίου, κατάφεραν να κάνουν θεσμό αυτή την εκδήλωση για τρίτη συνεχή χρονιά, αποσπώντας τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια από το κοινό.

Μέρος των εσόδων θα δοθούν στα κοινωνικά προγράμματα του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Δομετίου (Παιδική Λέσχη και Κέντρο Ενηλίκων), καθώς και στο Μουσικό Λύκειο Λάρνακας.

Χορηγοί της  εκδήλωσης  ήταν οι: Δήμος Αγίου Δομετίου, Petrides Printing Ltd, Philotheou design print display Ltd, Alfa Pizza, Ζορπάς, Tacora Garden Center Ltd, Υπεραγορά Ζίττης mas, Sovereign Bus Coaches, Anastasiou Awards Center, Santa Irene Winery και Cyvica Photography – Άγγελος Χατζησοφοκλέους.

Η Χορωδία του Δήμου εκφράζει τις ευχαριστίες σε όλα τα οργανωμένα σύνολα που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το χορωδιακό φεστιβάλ,  όλους όσους παρευρέθηκαν στη συναυλία,  έδωσαν εισφορές, πρόσφεραν δώρα και προϊόντα  για την εκδήλωση, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιτυχία της.