ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2018 επίσκεψη στον Δήμο Αγίου Δομετίου της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εξωτερικών του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου η οποία εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα φιλοξενίας της Βουλής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τον Ημικατεχόμενο Δήμο και ξενάγηση στην Γραμμή κατάπαυσης του πυρός / Πράσινη Γραμμή.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου που επισκέφθηκαν τον Ημικατεχόμενο Δήμο, ήταν τα εξής: Ambassador Mohamed Elorabi, M.P., Mr Ahmed Wael Elmoshneb, M.P. Member of the Delegation and General Hamdy Bekhit, M.P, Members of the Delegation. Μαζί με την αντιπροσωπεία ήταν και η Η.Ε. Mrs Mai Khalil – Ambassador of the Arab Republic of Egypt, Nicosia Cyprus και ο Mr Elsayed Nabil Morsi, First Secretary της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Κύπρο. Την επίσημη Αντιπροσωπεία συνόδευαν εκ μέρους της Βουλής, η κ. Έλενα Περσιάνη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων και ο κ. Γιώργος Παπακυριακού –Διερμηνέας.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία στο Δημοτικό Μέγαρο, μαζί με την Αντιδήμαρχο κυρία Κούλλα Παπαμιχαήλ, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Χάρη Αργυρού, κ. Ιωάννη Χριστοδούλου και κ. Μιχάλη Κουταλιανό.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Βουλευτές για τον Δήμο Αγίου Δομετίου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις επιπτώσεις από την Τουρκική Εισβολή και Κατοχή του 1974 και την κατάσταση που επικρατεί 44 χρόνια μετά. Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους υπηρεσιακούς, την κ. Μαρία Χρίστου-Αναπληρώτρια Δημοτική Γραμματέα και την Πολιτιστική – Κοινωνική Λειτουργό Μαργαρίτα Βρακά – Ελευθεριάδου, έγινε επί τόπου επίσκεψη στην Πράσινη Γραμμή όπου τα μέλη της Αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία τα να δουν από κοντά τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσής των κατοίκων της Ακριτικής Περιοχής, ακόμα και μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Μετά την ξενάγηση παρακάθησαν σε γεύμα στην περιοχή Αγίου Δομετίου, στο οποίο παρευρέθηκε και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων κυρία Εύη Χατζηγιάννη.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υποδοχή και ξενάγηση στον Ακριτικό Δήμο, εκφράζοντας τη συμπαράσταση προς τον αγώνα του Κυπριακού Λαού για δικαίωση.