ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2018

 

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κώστας Μόντης», στο Δημοτικό Μέγαρο. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις αείμνηστες ευεργέτιδες του Δήμου, Βάσω Δημάδη και Λέλλα Σιακίδου.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, της οποίας η ομιλία είχε θέμα: «Τα Δικαιώματα της Γυναίκας στον Τομέα της Υγείας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πέραν από τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι κομμάτων, και άλλων φορέων, εκπρόσωποι τοπικών οργανωμένων συνόλων, Δημότες και προσωπικό του Δήμου.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πολιτιστική και Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου, Μαργαρίτα Βρακά – Ελευθεριάδου η οποία καλωσόρισε τους προσκεκλημένους εκ μέρους του Δήμου με ένα ποίημα της Ελληνίδας ποιήτριας Πηνελόπης Γιαννουσά, αφιερωμένο στις αγωνίστριες της ζωής, κάνοντας έτσι μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό και τη σημασία της ημέρας της γυναίκας.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, κυρία Χάρις Θρασυβούλου, καλωσόρισε με τη σειρά της τους παρευρισκομένους και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημαντικότητα του αγώνα των γυναικών και γενικότερα το νόημα της ημέρας αυτής.

Ο Δήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου, χαιρέτησε την εκδήλωση καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέροντας ότι φέτος ο Δήμος τιμά τη γυναίκα για την κοινωνική της προσφορά, επιλέγοντας να αναδείξει τις δυο Μεγάλες Ευεργέτιδες, τις αείμνηστες Βάσω Δημάδη και Λέλλα Σιακίδου που μαζί με τους συζύγους τους Σάββα και Θεμιστοκλή, αποφάσισαν να δωρίσουν τις οικίες τους στο Δήμο για κοινωνικό σκοπό για όλους τους δημότες Αγίου Δομετίου. Τόνισε επίσης πως η αναγνώριση μιας τέτοιας προσφοράς είναι ηθικό χρέος να την προβάλουμε, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη για το θεάρεστο έργο τους. Επεσήμανε ότι  η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει την εργαζόμενη γυναίκα μέσα από προγράμματα φύλαξης και υγιούς απασχόλησης των παιδιών και εφήβων, συμβάλλοντας στη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή και στηρίζοντας ταυτόχρονα την γυναίκα στους πολλούς και δύσκολους ρόλους που έχει να επιτελέσει. Ευχαρίστησε θερμά την ομιλήτρια της εκδήλωσης, τη Δρα Χριστίνα Γιαννάκη, για την αποδοχή της πρόσκλησης του Δήμου, να είναι η ομιλήτρια της εκδήλωσης.

Η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη στην ομιλία της αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόσκληση, αναφέρθηκε πολύ εμπεριστατωμένα στα δικαιώματα των γυναικών στον τομέα της υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις παρευρισκόμενες γυναίκες αλλά και άντρες να έχουν μια πλήρη ενημέρωση γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε τραγούδια από τη χορωδία του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Δρ. Ιάκου Δημητρίου, με συνοδεία στο πιάνο από την Έλενα Ανδρέου. Περιελάβανε επίσης κλασσικά τραγούδια από τις σοπράνο Νικολέττα Στυλιανού και Ιωάννα Τσαπαρέλλη, τις οποίες συνόδευαν στο πιάνο η Δρ. Ρένα Στυλιανού και Μαριόλα Χαριτίδου αντίστοιχα. Στην εκδήλωση απήγγειλε σύγχρονη ποίηση από Ελληνίδες ποιήτριες, η ηθοποιός Μαρία Πόβη και δρόσισε με την παρουσία της την εκδήλωση, η ταλαντούχα Χρυσάνθη Νικολάου από τη σχολή χορού “The Dance Studio – Annita Hadjieftychiou”, χορεύοντας μια σύγχρονη χορογραφία σε μουσική Chopin.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο σύνολό του, ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης, η οποία έκλεισε με δεξίωση προς τιμή των γυναικών.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτιστικής Ανάπτυξης και η Πολιτιστική και Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.