ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ

Ιστορία της Ιπποδρομίας:

  • Η ιπποδρομία αναβίωσε στην Κύπρος από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ωστόσο, η παράδοση αυτού του αθλήματος στη χώρα, όπως αποδεικνύεται από αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν στο Μουσείο Κύπρου, χάνεται στο βάθος της Ελληνιστικής περιόδου, όταν συναντούμε περιγραφές ιπποδρομιών από τον Όμηρο και άλλους αρχαίους συγγραφείς. Οι ιπποδρομίες σε εκείνες τις ημέρες ήταν στην πραγματικότητα ένα “άθλημα των βασιλέων” οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτές. Όταν Βασιλείς της αρχαίας Σαλαμίνας της Κύπρου έχαναν τη ζωή τους, τα άλογά τους θάβονταν μαζί τους.
  • Οι ιπποδρομίες εγγράφηκαν για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον 7ο αιώνα π.Χ.

Σχετικά με τη Λέσχη Ιπποδρομιών:

  • Η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας είναι ο μόνος οργανισμός στην Κύπρο με εξουσιοδότηση να οργανώνει ιπποδρομίες στην Κύπρο και να αποδέχεται αμοιβαία στοιχήματα για αυτές.
  • Η Λέσχη διοικείται από την Επιτροπή Διαχείρισης, η οποία εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τα μέλη της.
  • Αγώνες διοργανώνονται τις Κυριακές και τις περισσότερες Τετάρτες κατά το χειμώνα και την άνοιξη, και τις Τετάρτες και τα περισσότερα Σάββατα κατά το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο. Αγώνες διοργανώνονται επίσης τις περισσότερες μεγάλες αργίες.
  • Τα στοιχήματα γίνονται αποδεκτά στα πλαίσια των κανόνων στοιχήματος της Λέσχης μέχρι το 1ο δευτερόλεπτο πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, στην πίστα ή σε ένα από τους πάνω από 100 εξουσιοδοτημένους πράκτορες στοιχημάτων.
  • Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Οι πιθανές αμοιβές επίσης μεταδίδονται ζωντανά από τον ίδιο σταθμό στις σελίδες Teletext 701-706.

 

 Τοποθεσία:  Οδός Γρηγόρη Αυξεντίου 10-12
Διαμέρισμα 102, Άγιος Δομέτιος
Τ.Θ. 21783, 1513
Λευκωσία
Τηλέφωνο:   +357 22782727
Φαξ:   +357 22775690
E-mail:   info@nicosiaraceclub.com.cy

Μάθετε περισσότερα με επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης εδώ ή στην ιστοσελίδα της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου εδώ.