ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2018

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιάς Μέρας Παιδιού (1η Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Πολυπολιτισμικό Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Δομετίου, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Πάρκο Μνήμης και Επιστροφής.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα των Επιτρόπων Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού και Περιβάλλοντος, με τη στήριξη του Τμήματος Περιβάλλοντος, της Κοινοτικής Αστυνόμευσης Λευκωσίας, της Πολιτικής Άμυνας Αγίου Δομετίου και Έγκωμης καθώς και του παιδότοπου The old park station –παλιός σιδηρόδρομος.

Στην εκδήλωση λειτούργησαν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό και εργαστήρια ζωγραφικής και χειροτεχνίας για τα δικαιώματα του παιδιού και το περιβάλλον. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα δικαιώματα του παιδιού και να προμηθευτούν μικρά συμβολικά δωράκια.

Οι παρευρισκόμενοι μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με Μουσικά, Χορευτικά Συγκροτήματα Κυπρίων και Υπηκόων Τρίτων Χωρών. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλάμβανε Κουκλοθέατρο από την κυρία Ανδρούλα Εμπεδοκλέους, Θέατρο σκιών από τον κύριο Χριστόδουλο Α. Πάφιο, παιχνίδια από την Κοινοτική Αστυνόμευση, μακιγιάζ προσώπου και κλόουν.

Το φεστιβάλ υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου “Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Δήμος Λευκωσίας ως τελικός δικαιούχος μαζί με τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Έγκωμης, Λακατάμιας, το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας την NVK Advent Ltd και την Lοsadeal Ltd με σκοπό την ένταξη των ΥΤΧ στην τοπική κοινωνία.

Το φεστιβάλ χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης κυρία Χάρις Θρασυβούλου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Θεμάτων καθώς και κύριος Κωνσταντίνος Γιάγκου. Παρευρέθηκαν επίσης και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος, ΥΤΧ, εκπρόσωποι των οργανωμένων συνόλων καθώς και τοπικοί παράγοντες.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι Επιτροπές Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Θεμάτων και η Πολιτιστική και Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Πολιτιστική και Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Αγίου Δομετίου μαζί με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, συνεργάτες στο Πρόγραμμα ΥΤΧ, Μαρία Μουλλωτού και Χριστιάνα Μιχαήλ.

Το φεστιβάλ περιλάμβανε ψυχαγωγία, ενημέρωση, εργαστήρια ζωγραφικής και χειροτεχνίας για τα δικαιώματα του παιδιού και το περιβάλλον, παιχνίδια από την Κοινοτική Αστυνόμευση, μακιγιάζ προσώπου και κλόουν, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γιορτάζοντας την παγκόσμια μέρα παιδιού και την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με μουσικά και χορευτικά Συγκροτήματα Κυπρίων και Υπηκόων Τρίτων Χωρών, στο οποίο συμμετείχαν το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου με φωνητικό σύνολο, οι Σχολές Χορού: The Dance Studio – Αννίτα Χατζηευτυχίου, The Dancers – Χρύσω Παπαχαραλάμπους, Creativity Dance Studio – Κική Οικονόμμου, το Χορευτικό Συγκρότημα IMEDI του Γεωργιανού Σωματείου Tzala Ertobashia και ομάδες χορού, όπως EuroAsia Kids, Opa overseas performing artists Kids από Φιλιππίνες και φωνητικά σύνολα Υπηκόων Τρίτων Χωρών από Φιλιππίνες, Σρι Λάνκα, Σομαλία, Κένυα, κ.ά.

Όλοι οι μικροί μας φίλοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κλήρωση όπου ο τυχερός κέρδισε ένα ποδήλατο από το Κατάστημα Ποδηλάτων του Δήμου «ΖΑΝΝΕΤΟΣ».

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για τη συνεργασία όλων των συντελεστών και για τη θετική ανταπόκριση του κοινού.