ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δέκατο τέταρτο ετήσιο Φιλανθρωπικό Δείπνο, «μια εκδήλωση αγάπης και προσφοράς», στο Δημοτικό Πάρκο Αγίου Δομετίου «Μνήμης και Επιστροφής» (δίπλα από το οίκημα του Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Δομετίου – Πολυδύναμου Κέντρου) στις 3 Ιουλίου 2018, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν Εκπρόσωποι Κομμάτων, o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, η Ευεργέτιδα του Πολυδύναμου Κέντρου κυρία Έλενα Βασιλειάδου, άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι, η Αντιδήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δομετίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, δωρητές και εθελοντές του Κέντρου, εκπρόσωποι των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Την εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα η Πολιτιστική και Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Αγίου Δομετίου, Μαργαρίτα Βρακά- Ελευθεριάδου , η οποία αναφέρθηκε στο θεσμό του Φιλανθρωπικού Δείπνου, λέγοντας ότι: « με το να παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, με το να δίνεις γεμίζει η καρδιά σου ή ακόμα μια άλλη φράση λέει…τo να βοηθάς τους συνανθρώπους σου είναι ωραίο, αλλά μόνον όταν γίνεται με χαρά, με όλη σου την καρδιά και με ελεύθερο πνεύμα, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της κοινωνικής προσφοράς». Στη συνέχεια παρουσίασε το τελετουργικό μέρος και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και τις εισφορές των προσκεκλημένων.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Κέντρου Δρ. Κώστας Πέτρου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους εκφράζοντας ιδιαίτερα τις θερμές ευχαριστίες του στη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας την κυρία Άντρη Αναστασιάδη για τη στήριξη της στο πολυδιάστατο κοινωνικό έργο του Πολυδύναμου Κέντρου, αναφέροντας επίσης ότι η παρουσία της προσδίδει ιδιαίτερη λαμπρότητα και κύρος στην εκδήλωση αλλά κυρίως επιβεβαιώνει και τη στήριξη της πολιτείας στο κοινωνικό έργο του Πολυδύναμου.

Επεσήμανε ότι η συνεχής συμπαράσταση του Κράτους και ιδιαίτερα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας με την οικονομική και τεχνική βοήθεια καθώς και με την καθοδήγηση των Εθελοντικών Οργανώσεων, χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς επίσης και οι οικονομικοί πόροι από το Κράτος, την Τοπική Αρχή, τους Εθελοντικούς Φορείς, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που συμβάλλουν στην αξιολόγηση και στο σχεδιασμό νέων προγραμμάτων, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες που επισημαίνονται.

Τόνισε επίσης «Έχουμε καθήκον να στηρίζουμε τα κοινωνικά μας προγράμματα, και έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στα παιδιά που είναι το μέλλον και στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας που μας έφεραν στη ζωή».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού « η εθελοντική προσφορά είναι κατάθεση ψυχής, αξία πανανθρώπινη και δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας. Όπως είπε ο Αριστοτέλης: είναι χαρακτηριστικό του μεγαλόψυχου ανθρώπου να μη ζητάει χάρες, αλλά να είναι έτοιμος να κάνει το καλό στους άλλους. Αυτό αποδεικνύει ανέφερε η δική σας αποψινή παρουσία.

Στη συνέχεια η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη χαιρέτησε την εκδήλωση, εκφράζοντάς ιδιαίτερη εκτίμηση και ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Αγίου Δομετίου και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Δρ. Κώστα Πέτρου, όπως και στα άλλα μέλη του συμβουλίου και το προσωπικό, για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν.

Η κυρία Αναστασιάδη μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Πράγματι, το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Δομετίου μέσα από μία πολύχρονη προσφορά ποιοτικών και υψηλού επιπέδου κοινωνικών υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας, αποτελεί παράδειγμα μίμησης και για άλλα οργανωμένα σύνολα και αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης».

Συγχάρηκε θερμά τους ευεργέτες και τους δωρητές ως σταθεροί συνοδοιπόροι του Πολυδύναμου Κέντρου, τα οργανωμένα σύνολα και τους εθελοντές της περιοχής, καθώς βέβαια και τις εμπλεκόμενες κυβερνητικές υπηρεσίες, ειδικά τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για την καθοδήγηση και την όλη στήριξη τους.

Η κυρία Αναστασιάδη έκλεισε τον χαιρετισμό της λέγοντας ότι: «… από τη δική μας πλευρά, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το κέντρο θα έχει τη σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση μας στις δράσεις και τα προγράμματα που αναπτύσσει. Εύχομαι σε όλους μια ευχάριστη βραδιά».

Στην συνέχεια τιμήθηκαν από την πρώτη Κυρία και τον Δήμαρχο, το ζεύγος Έλενα και Χριστόδουλος Βασιλειάδη, για την διαχρονική προσφορά τους στο Πολυδύναμο Κέντρο και τη στήριξη τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, φέρνοντας ήλιο στη ζωή τους, υιοθετώντας τη ρήση του Άγγλου Συγγραφέα Τζέιμς Μάθιου Μπάρι: «Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη».

Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν το δείπνο από το Catercom Catering και ταξίδεψαν με μουσική τζαζ με τα μαγικά σαξόφωνα του Χρίστου Παπαδόπουλου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, γίνονταν εισφορές με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών εξόδων των κοινωνικών προγραμμάτων και τη βελτίωση και επέκταση των υπηρεσιών, εκπληρώνοντας τους στόχους του Κέντρου.