ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ)

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών συστάθηκε με ιδρυτική πράξη στις 17/6/1999 ως αγαθοεργό ίδρυμα σύμφωνα με τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο του 1972. Αριθμός Πιστοποιητικού Εγγραφής 157, ημ. 29/9/1999 .

( Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου – Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός)

Οι κύριοι κοινωνικοί σκοποί είναι ׃

 • Παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, των νέων και των ενηλίκων – κατοίκων Αγίου Δομετίου – μέσα από προγράμματα φροντίδας, υγιούς απασχόλησης , ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης.
 • Την ανάληψη της εφαρμογής ειδικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση κοινωνικών αναγκών.
 • Την κινητοποίηση των μελών της κοινότητας για συμμετοχή στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
 • Τη διενέργεια κοινωνικών ερευνών, όπου είναι δυνατόν, για την επισήμανση των κοινωνικών αναγκών της κοινότητας και της αποτελεσματικότητας των προσφερομένων κοινωνικών υπηρεσιών.
 • Την οργάνωση σεμιναρίων / συνεδρίων.

Η πρωτοβουλία της ίδρυσης και λειτουργίας του κοινωφελούς αυτού προγράμματος είναι αποτέλεσμα της καρποφόρας συνεργασίας του Δήμου Αγίου Δομετίου, του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Αγίου  Δομετίου, της ενεργούς συμμετοχής των τοπικών οργανωμένων συνόλων, των εθελοντικών οργανώσεων και της τεχνικής καθοδήγησης και στήριξης των εμπλεκομένων κυβερνητικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, το Δήμο Αγίου Δομετίου και των Ευεργετών/ Δωρητών.

Το Κέντρο διοικείται από δωδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον εκάστοτε Δήμαρχο, Αντιπρόεδρο τον εκάστοτε Πρόεδρο του ΣΚΕ  και Μέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Οργανωμένα Σύνολα , Εθελοντικές Οργανώσεις / Μέλη του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Αγίου Δομετίου.

Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη των υφιστάμενων  προγραμμάτων καθώς επίσης και η προώθηση νέων υπηρεσιών  για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και άλλων ευπαθών ομάδων του Δήμου. Στην εκπλήρωση του στόχου αυτού συμβάλουν η Συντονίστρια του Πολυδύναμου Κέντρου, ο  Δημοτικός Γραμματέας, και η Πολιτιστική / Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου.

Το Πολυδύναμο Κέντρο λειτούργησε το Σεπτέμβριο του 2005 με τα ήδη υφιστάμενα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου, το Κέντρο Ευημερίας και Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΕΦΗ – και το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Σχολικής Ηλικίας – Παιδική Λέσχη.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Κ.Ε.Φ.Η)

 1. ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Κ.Ε.Φ.Η ήταν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας ,που ιδρύθηκε το 1986 με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Αγίου Δομετίου.

Το 1988 ο Δήμος Αγίου Δομετίου ανέλαβε την λειτουργία του μέχρι το Σεπτέμβριο του 2005. Με την ανέγερση του Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Δομετίου το Κ.Ε.Φ.Η μαζί με την  Παιδική Λέσχη συνεχίζουν την λειτουργία τους στο νέο κτιριακό συγκρότημα από τον Σεπτέμβριο του 2005.

 1. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η προσφορά υπηρεσιών για την άριστη κάλυψη των αναγκών προστασίας, φροντίδας, απασχόλησης και ψυχαγωγίας των Ενηλίκων Μελών του Δήμου Αγίου Δομετίου μέσα στο Κέντρο, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια και η αυτοδιάθεση τους.

 1. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 • Η προστασία, η φροντίδα και η ευημερία των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας ώστε να παραμένουν ενεργά μέλη της κοινότητας.
 • Η ανακούφιση των εργαζομένων οικογενειών.
 • Η στήριξη των ηλικιωμένων για την παραμονή τους στο δικό τους περιβάλλον.
 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 • Μεταφορά από και προς το Κέντρο με λεωφορείο του Δήμου.
 • Πρόγευμα σε όλα τα Μέλη του Κ.Ε.Φ.Η.
 • Νοσηλευτική φροντίδα ( έλεγχος αρτηριακής πίεσης και σαγχάρου)
 • Υπηρεσία μεσημεριανού φαγητού
 • Φυσιοθεραπευτήριο- Θεραπευτικές Ασκήσεις
 1. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 • Ομάδα Χειροτεχνίας/ Χαλκογραφίας. Ομάδα Ζωγραφικής
 • Ομάδα Πυρογραφίας/Ξυλογλυπτικής Ομάδα Κεραμικής
 • Ομάδα Χορωδίας Ομάδα Χορού
 • Ομάδα Γυμναστικής
 • Ομάδα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
 • Λειτουργεί Κομμωτήριο , πεντικιούρ-μανικιούρ
 • Αρωματοθεραπεία – Ρεφλεξολογία
 1. ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
 • Εκδρομές – προσκυνήματα
 • Διοργάνωση ψυχαγωγικών παιχνιδιών όπως τόμπολα, επιτραπέζια παιχνίδια κ.α.
 • Συμμετοχή στις πολιτιστικές / κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου.
 • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες άλλων οργανωμένων συνόλων.
 • Οργάνωση διαλέξεων.

Eκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν:

Untitled 1

Μουσική Βραδιά (30/05/2012)

Untitled 

Φιλανθρωπικό Δείπνο(4/07/2012)

Untitled 2

Χριστουγεννίατικο πάρτυ Πολυδύναμου Κέντρου(8/12/2012)

Untitled 3Untitled 4

Ημέρα ομορφιάς και προσφοράς(21/03/2013)

Untitled 5 Untitled 6

Φιλανθρωπικό Δείπνο(4/07/2013)

Untitled 7 Untitled 8

Μουσικό Απόγευμα(28/11/2013)

Untitled 9 Untitled 10 

Φιλανθρωπικό Δείπνο(10/07/2014)

Untitled 11

 Μυσταγωγία των Παθών(8/04/2015)

Untitled 12

Φιλανθρωπικό Δείπνο(9/07/2015)

Untitled 13 Untitled 14

 Χριστουγεννιάτικο παζαράκι στο Αστυ(29/11/2015)

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

( ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ )

 1.    ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Παιδική Λέσχη ήταν ένας πρωτοποριακός θεσμός που λειτούργησε

ο Δήμος Αγίου Δομετίου το 1991 σε συνεργασία με τις Φιλανθρωπικές        Οργανώσεις και τους Συνδέσμους Γονέων των τοπικών Δημοτικών Σχολείων.

 1. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η ποιοτική προσφορά υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας προς τα παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Δομετίου.

 1. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η προστασία , η υγιής δημιουργική απασχόληση και η ψυχαγωγία των παιδιών Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Δομετίου.

 1. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με λεωφορείο του Κέντρου από το Σχολείο .
 • Μεσημεριανό φαγητό και απογευματινό με υγιεινές προδιαγραφές.
 • Βοήθεια στα μαθήματα.
 • Ψυχαγωγικές δραστηριότητες ,εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις.
 • Καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Το Κέντρο διαθέτει σύγχρονους και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους για την παροχή των υφιστάμενων υπηρεσιών με πρόνοια για λειτουργία υπηρεσίας ατομικής καθαριότητας, πλύσιμο ρούχων και σιδέρωμα.

 

D1000021

 

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

 

 

Ο τομέας της υγείας είναι ο σημαντικότερος τομέας για τον άνθρωπο, για αυτό τον λόγο το Κέντρο Υγείας παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες και έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ημικατεχόμενο  Δήμο Αγίου Δομετίου.

Το Κέντρο Υγείας Αγίου Δομετίου λειτουργεί στο  κτηριακό συγκρότημα του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Δομετίου, δίπλα στη γραμμή αντιπαράταξης, δίνοντας ζωή και ανάπτυξη στην ακριτική αυτή περιοχή από τα τέλη Νοεμβρίου του 2013, παρέχοντας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο και σύγχρονο χώρο ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους του Ημικατεχόμενου Δήμου μας. Επίσης δίπλα ευρίσκεται το Δημοτικό Πάρκο Μνήμης και Επιστροφής με το καφεστιατόριο Παλιός Σιδηρόδρομος τον παιδότοπο τσαφ τσουφ.

Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας δίπλα από το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Δομετίου, το οποίο είναι ένα πρότυπο αγαθοεργό ίδρυμα, που λειτουργεί από το 2005 με επιτυχία τα δύο προγράμματα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, ενισχύει τον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Αγίου Δομετίου τελέστηκαν από τον Υπουργό Υγείας κυρίο Φίλιππο Πατσαλή την Τετάρτη  28 Μαίου  2014, ώρα 5:00μ.μ. Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου.

Το όφελος  από τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο χώρο του Πολυδύναμου  είναι πολύ μεγάλο για το Δήμο. Δίνει ζωντάνια στην περιοχή, φέρνει  τους δημότες κοντά στις ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες πέραν από την οικονομική ενίσχυση των κοινωνικών  προγραμμάτων.

DSC00674 DSC00684 DSC00688

***********************

Όλες οι Υπηρεσίες προσφέρονται από Εξειδικευμένο Επιστημονικό Προσωπικό , Φροντίστριες , Συνεργάτες / Εκπαιδευτές / Εθελοντές και με τη στήριξη των υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Δομετίου, ιδιαίτερα της Πολιτιστικής και κοινωνικής Υπηρεσίας.