ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ- ΚΥΠΡΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2018 επίσκεψη στον Δήμο Αγίου Δομετίου της Αντιπροσωπείας της Ομάδας Φιλίας Σαουδικής Αραβίας – Κύπρου στο Σαουδαραβικό Κοινοβούλιο, η οποία εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα φιλοξενίας της Βουλής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τον Ημικατεχόμενο Δήμο και ξενάγηση στην Γραμμή κατάπαυσης του πυρός / Πράσινη Γραμμή.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου που επισκέφθηκαν τον Ημικατεχόμενο Δήμο, ήταν ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας o Eng. Mr Ali A. Al-Nuaim, o Dr. Zaki A. bin Mahmoud, o Dr Ali. M. Al- Shahrani και οι υπηρεσιακοί Mr Sultan Altaweel και Mr Majid Al- Sahli.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία στο Δημοτικό Μέγαρο, μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Ανδρέα Γρηγορίου, κ. Δημήτρη Δημητρίου, κα. Χάρις Θρασυβούλου και κ. Μιχάλη Κουταλιανό. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Βουλευτές για τον Άγιο Δομέτιο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις επιπτώσεις από την Τουρκική Εισβολή και Κατοχή του 1974 και την κατάσταση που επικρατεί 44 χρόνια μετά. Στη συνέχεια έγινε επί τόπου επίσκεψη στην Πράσινη Γραμμή όπου είχαν την ευκαιρία τα μέλη της Αντιπροσωπείας να δουν από κοντά τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσής των κατοίκων της Ακριτικής Περιοχής.