ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΩ ΔΗΜΑΔΗ

 

Το ζεύγος  Σάββα και Βάσω Δημάδη πρόσφεραν το 2003 μια σημαντική δωρεά  προς το Δήμο Αγίου  Δομετίου ( ακίνητη περιουσία  – αρχοντικό) για λόγους αγάπης και από επιθυμία να ενισχύσουν  και να προωθήσουν   την  κοινοτική προσφορά  του Δήμου   και συγκεκριμένα  για την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Η ακίνητη περιουσία των δωρητών βρίσκεται εντός των δημοτικών ορίων Αγίου Δομετίου , συνοικία Αγίου Γεωργίου, επί της οποίας υπάρχουν δυο κατοικίες και βοηθητικά υποστατικά, επί της οδού Αγράφων 9. Η περιουσία αυτή θα αξιοποιηθεί  με βάση το έγγραφο δωρεάς για τους πιο πάνω σκοπούς.

Το ζεύγος Δημάδη συνέβαλε επίσης με σημαντική οικονομική εισφορά  στον εξοπλισμό και  λειτουργία της Παιδικής Λέσχης του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Δομετίου. Η  κυρία Δημάδη συνεχίζει μέχρι σήμερα να στηρίζει το πρόγραμμα αυτό και μετά το θάνατο του συζύγου της το 2005.  Ο Δήμος Αγίου Δομετίου εκτιμώντας την ευγενή αυτή πράξη των δωρητών , σεβάστηκαν την επιθυμία τους για μετονομασία της οδού Αγράφων σε οδό Σάββα Δημάδη .

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου  κήρυξε το ζεύγος Δημάδη  ως Τοπικούς Ευεργέτες.