ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ 2018

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι του Δήμου στο Δημοτικό Μέγαρο, τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του οποίου επιμελήθηκε ο Αηδεμετίτης Καλλιτέχνης Λούλλης Παπαμιχαήλ, δίνοντας χαρά στα παιδιά και στις οικογένειεςτους,  με την αφιλοκερδή παροχή των υπηρεσιών του.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από χορωδίες/συγκροτήματα καιχορευτικές ομάδες.

Στο χριστουγεννιάτικο παζαράκι συμμετείχαν οι Σύνδεσμοι Γονέων των τοπικών Δημόσιων Νηπιαγωγείων,  Δημοτικών και Γυμνασίου, τα Συστήματα Προσκόπων (75ο, 91ο και 254ο ) και το Πολυδύναμο Κέντρο,  με χριστουγεννιάτικες χειροποίητεςκατασκευές, χριστουγεννιάτικα γλυκά, ροφήματα, σνακ, διάφορα αρτοποιήματα τα οποία διέθεσαν για κοινωνικό σκοπό που ήταν η οικονομική ενίσχυση των μαθητών και των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου, η Αντιδήμαρχος κυρία Κούλλα Παπαμιχαήλ, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής και Κοινωνικής Πολιτικής κυρία Χάρις Θρασυβούλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι ευχήθηκαν στα παιδιά και στις οικογένειες τους καλές γιορτές.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, καθώς στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλά παιδιά μαζί με τις οικογένειες τους από τον Άγιο Δομέτιο αλλά και από άλλες περιοχές τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και να επισκεφθούν το επίσης πλούσιο σε εδέσματα και δωράκιαχριστουγεννιάτικο παζαράκι.

Το πρόγραμμα συντόνισε και παρουσίασε η Πολιτιστική και Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Μαργαρίτα Βρακά-Ελευθεριάδου, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου όλους τους συμμετέχοντες για την θετική τους ανταπόκριση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και ιδιαίτερα στο παζαράκι, μια πρωτοβουλία που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, σε περίοδο που ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η Πολιτιστική και Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συντονισμό με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, ετοίμασε ένα ποικίλο και ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χορούς, ζωγραφική-χειροτεχνία. Ακόμη στο παζαράκι παραβρέθηκε ο Όλαφ ο χιονάνθρωπος από το Fantastic eShop, ο Mickey και η Minnie από το Mickey Mania Parties με μακιγιάζ προσώπου και μπαλονοκατασκευές. Τα παιδιά υποδέχτηκαν τις μασκότ με χαμόγελα και ενθουσιασμό και έπαιξαν μαζί τους. Στήθηκε ολόκληρη παιχνιδούπολη όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν με την στήριξη της Κοινοτικής Αστυνόμευσης Λευκωσίας. Ο Άγιος Βασίλης που ήλθε με το ποδήλατο, πρόσφερε δωράκια στα παιδιά, τα οποία ενθουσιασμένα φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν η χορωδία του Δήμου Αγίου Δομετίου, η Χορωδία του Ωδείου «Musica Mundana» και η Πολιτιστική χορωδία «ΓΕΝΕΣΙΣ», η παιδική χορωδία του εργαστηρίου μουσικής και θεάτρου Μαρίας Χρισοστόμου με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τραγούδησαν τα παιδιά από τα τοπικά Σχολεία.Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε επίσης με παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα IMEDI του Σωματείου Διασπορά Γεωργιανών και από τις χορευτικές ομάδες παιδιών και ενηλίκων του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Αγίου Δομετίου. Ομάδες χορού από τη Σχολή «The Dance Studio-Annita Hadjieftychiou» παρουσίασαν Hip Hop, Dance Hall, BreakDance κ.ά., η σχολή χορού «The Dancers» παρουσίασε ελληνικούς λαϊκούς χορούς και η σχολή χορού Creativity Dance Studio Κικής Οικονόμου μας παρουσίασε Hip Hop και Dance Hall .
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο εμπλουτίστηκε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τον DJ Antony 642, που απογείωσε ιδιαίτερα εκατοντάδες φίλους της μουσικής που γέμισαν το Δημοτικό Μέγαρο, απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους , σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης . Η εκδήλωση έκλεισε με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο προαύλιο του δημοτικού Μεγάρου με τα μηνύματα αγάπης και προσφοράς διάχυτα καθώς και ευχές μεταξύ των εκατοντάδων δημοτών κάθε ηλικίας.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν τις εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, οι οποίοι συνέβαλαν ο καθένας με την εθελοντική του προσφορά και συνεισφορά όπως το Τάγμα του Αγίου Ιωάννη και άλλων φορέων και εθελοντών, στην κάλυψη των στόχων της εκδήλωσης, που έχει γίνει πλέον ένας πετυχημένος θεσμός για ένα καλό σκοπό.